Найбагатші люди світу в галузі ІТ.

Нещодавно на одному з блогів знайшов цікавий список найбагатших людей світу, що заробили свої кровні в галузі ІТ. Ось перша десятка:



10. Девід Філо. Його майно оцінюється в $2.5 мільярди. Якщо хто не знає, розповідаємо - Девід є співзасновником найбільшої Інтернет-корпорації світу, Yahoo Inc. Джері зустрівся із засновником Yahoo, Джері Янгом, будучи студентом Стенфордського університету.

9. Марк Кубан. ця людина є засновником таких гігантів як Broadcast.com, HDNet. Капітал Марка оцінюється фінансистами в $2.6 мільярди.

8. Хіроши Мікітані. У наший країні ця людина не дуже відома, проте в Японії його знають практично всі: він є засновником онлайн-сервісу Rakuten. Його капітал також складає $2.6

7. Ші Южу (Shi Yuzhu). Засновник третьої за розміром китайської ігрової Інтернет-компанії, Zhengtu. Його статок оцінюється в $2.8 млрд.

6. Джеффрі Сколл - перший президент інтернет-аукціону Ebay. Крім того, Джеффрі є другим по значущості утримувачем акцій цієї компанії. За час роботи в Ebay Сколл зміг накопичити $3.6 мільярди.

5. Ерік Шмідт. Виконавчий директор корпорації Google. Раніше Ерік працював на Novell, і думається, не помилився з новою роботою. Його статок - $6.6 мільярда.

4. Пєр Омідьяр. Ця людина - засновник всесвітньо відомого інтернет-аукціону eBay. Його щаслива зірка з'явилася над горизонтом при його народженні, і не зайшла до цих пір. Стан Пєра оцінений в $7.7 мільярди.

3. Джефф Безос. Засновник, президент, загалом, беззмінний керівник Amazon.com, заснованого в далекому 1994 році. Зараз Джеф володіє майном і активами на суму в $8.2 мільярди.

1-2. Перше і друге місця належать двом нерозлучним друзям, що заснували всесвітньо відому Google Inc. З моменту заснування Google в 1998 році, корпорація принесла своїм засновникам, Сергію Бріну і Ларрі Пейджу, $18.7 млрд. і $18.6 млрд. відповідно.

P.S. На момент прочитання інформація вже може бути застарілою, адже наприклад кожен пошукоовий клік в Google приносить його засновникам декілька центів.

P.S.S. В мене на блозі є блок Google Adsence клацнувши на який ви принесете пару центів мені :-) і хто зна може і я скоро буду відеоситись до плеяди найбагатших людей світу

Спонсор місяця: сауны москвы на двоих

0 коментарів:

Дописати коментар