Geni – створи своє генеалогічне дерево за декілька кліків.

geni_logo Мабуть усім сьогодні відомо значення терміну генеалогічне чи родовідне дерево. Генеалогічне (родовідне) дерево – схематичне представлення родинних зв'язків у вигляді умовно-символічного ”дерева”, в коренях якого знаходиться родозасновник, а на “кроні” та “вітках” – представники різних ліній родоводу.
Одним з провідним і багатофункціональних інтернет-сервісів для створення власного генеаологчіного дерева є веб-сервіс Geni.com.


Інтернет-сервіс Geni має простий принцип роботи. Перед новим користувачем, що відвідав сайт відкривається вікно-форма (див. рисунок), де пропонується ввести ім’я, прізвище, стать та e-mail. Таким чином, генеалогічне дерево користувача починає будуватись одразу ж, навіть без реєстрації на веб-сервісі. 

image
 
Після цього за допомогою “жовтих стрілок”, користувач додає інформацію про братів, сестер, дідусів, бабусь, дядьків, тіток – тобто, про всіх родичів, яких ви знаєте.
Однією з корисних функцій інтернет-сервісу Geni при доданні родичів є можливість вводити їхні e-mail. Додавши e-mail, наприклад, брата – він отримає інвайт-запрошення від сервісу і допоможе вам будувати генеалогічне дерево вашої родини.
При роботі з веб-сервісом Geni зберігається приватність – ваше дерево побачать запрошені вами до Geni родичі.
Geni відноситься до категорії приватних соціальних мереж, тому що він дозволяє зберігати дані у дереві не лише про ім’я та прізвище, а й про вашу біографію, місця роботи та навчання, уподобання, тощо.
Інтерфейс Geni, як і більшість соціальних мереж зручний, динамічний, виконаний у дусі Web 2.0, тому браузер повинен підтримувати Javascript та Flash-технології.
Особисто я користуюсь інтернет-сервісом Geni уже довший час і планую розширити своє генеологічне дерево ще більше після відвідин далеких родичів осінню цього року чи взимку. Подібне родовідне дерево я вже складав у 3 класі і жалію, що тоді ще не було таких сервісів і я тоді навіть не знав, що таке Інтернет :-).