Про інтернет підтримку Японії

Ситуація в Японії сколихнула світ в прямому і переносному значенні. Сколихнула не лише японську землю з амплітудою 8,9 балів, не лише ціни на нафту та радіаційний фон, а й інтернет-спільноту.
Громадські організації, інтернет-компанії, відомі особистості організувались і запустили низку інтернет-ресурсів та проектів на підтримку жителів Японії.
Певний час японці були без світла, без енергоресурсів, без стабільного мобільного зв’язку, але у них був Інтернет. Інтернет став чи не єдиним способом комунікації з рідними, друзями. Skype, Facebook, twitter став воротами для багатьох у зовнішній світ. Адже більшість японців у постраждалих районах змушені були сидіти у домівках і чекати.
Я вже розповідав раніше, як я моніторю новини про Японію і яку роль відіграв twitter в інформативності.
Одним з першим на ситуацію в Японії відреагував Google. Окрім інформаційних повідомлень про загрозу цунамі на головній сторінці, Google створив цілий сервіс – Person Finder, основна мета якого – збір інформації про людей, що вижили і зниклих безвісті.
Сайт Causes оголосив збір пожертв у сумі 1 000 000 (на даний момент вже зібрано 260 000 ) доларів для допомоги постраждалим, а також опублікував посилання на організації, які також збирають кошти на потреби Японії. 
Цікаві ініціативи організували і в найпопулярнішій соціальній мережі Facebook. Була створена офіційна сторінка, де кожен міг залишити пожертву з своїм ім'ям або лишитись анонімом. 
А от засновник explore.com Чарлі Анненберг зробив креативну сторінку у Facebook Dog bless You і заявив, що кожне натискання кнопки «Мені подобається» на сторінці додає долар до початкової пожертви в 100 000$. Всі вже бачили сторінку з цією милою собчакою?

Знову «шокувала» усіх Леді Гага. Вона запропонувала своїм фанатам замовити  браслетики з червоним написом написом «We Pray For Japan» («Ми молимося за Японію») англійською та японською мовами за символічну ціну $5. В twitter вже "стібались" про те, що фабрика Гаги по виробництву браслетів заробила мільйони)

Щодо українських ініціатив то мені особисто приємно за ініціативу Тернополя  та від громадських діячів про запрошення на оздоровлення японських дітей.
Звичайно проектів на підтримку Японії набагато більше, ніж згадано у статті і цей факт не може не радувати.

Постовий: Визов эвакуатор дешево і швидко.