Відеошкола від Vimeo - пізнай секрети зйомок відео

Не секрет, що сьогодні одне з найулюбленіших занять молоді в інтернеті – перегляд відео-роликів. І ще нещодавно більшість користувачів інтернету могли назвати лише один сервіс-гігант, який дозволяє зберігати, переглядати і поширювати відео – YouTube. Але ось уже більше двох років набирає популярності ще один потужний сервіс для перегляду відео в онлайні – Vimeo. Саме про Vimeo і його нову "фішку" - відеошколу я хочу розповісти у цій статті.

Свого часу, до введення HD відео на YouTube, саме завантаження HD відео було фішкою Vimeo.
Сьогодні ж основними перевагами Vimeo вважають: простоту завантаження відео, можливість "зашарити" відео куди хочеться, соціальні функцій Vimeo, тощо. 
А чи бачили Ви нову фішку від Vimeo, яка була анонсована ще на початку 2011 року? Фішка називається «Відеошкола Vimeo». Звучить потужно, але насправді це пізнавальний набір коротких учбових фільмів, основною метою яких є допомогти непрофесіоналам покращити якість своїх відео роликів. На сьогодні навчальних відеороликів близько 1000, але зате яких! Вони дійсно цікаві і варті Вашої уваги. Усі навчальні матеріали розбиті на 9 категорій, кожна з яких описує певний момент створення та редагування відеоролика.
Категорії навчальних відео

Розробники акцентують увагу на так звану базову серію «Відео 101», що охоплює 5 основних етапів створення фільму. В цій серії мова іде про вибір правильної відеокамери, базові правила зйомки, налаштування світла і прості методики монтажу. Відео зроблено самими працівниками Vimeo, тому вийшло воно у цікавому форматі і я б сказав навіть креативно. На жаль усе відео на інгліші, тому тим хто її незнає (або такі як я, що вчать її) буде важко осягнути весь об'єм знань.
А ще окремої уваги заслуговує категорія "Основи DSLR", яка створена спільно з Філіпом Блумом, відомим відео-оператором. У цій категорії він цікаво розповідає про використання цифрових фотокамер. Тому якщо ви любите знімати відео, і неважливо, чи в руках у вас професійний апарат чи цифрова мильничка, "Відеошкола Vimeo" вас обов'язково зацікавить.

Постовий: Якщо Вас не зацікавили відео-уроки від Vimeo ви можете переглянути уроки красоты!