Найвідвідуваніші сайти в Україні за статистикою Alexa.com

alexa-rankНа моєму блозі окрім оглядів цікавих та корисних інтернет-сервісів та сайтів ви також можете зустріти і цікаві статистичні дані УАнету. Минуло вже півроку з публікації мого першого статистичного дослідження відвідуваності сайтів в УАнеті - «Рейтинг найпопулярніших інтернет-сайтів в Україні» на основі аналізу сервісу статистики Alexa.
Отож сьогодні представляю вашій увазі оновлений топ-20 сайтів в Україні по відвідуваності, станом на жовтень 2010 року.
1.    http://google.com.ua – український сайт відомого пошуковика google, який вже довгий час втримує лідируючу позицію і цим вказуючи, що пріоритетним для українців є саме цей пошуковик.
2.    http://google.com – сайт за півроку відіграв позицію в сайту «В Контакте». Цікава тенденція як на мене.
3.    http://vkontakte.ru – минулого разу я припускав, що згодом «В Контакте» обжене по популярності Google. Але сталось навпаки – він втратив одну позицію. Мабуть люди частіше почали розуміти що вони приходять в інтернет шукати інформацію, а не сидіти «В Контакте» Посмішка
4.    http://mail.ru/ - сервіс пошти «Майл.ру» втримує і далі 4 позицію. Досі притримуюсь думки, що таке високе місце в Україні – заслуга сервісу «Мой мир» і те, що коли ще не було gmail багато хто заводив скриньки на мейл.ру і досі ними користується.
5.    http://www.yandex.ua – досі «другий» пошуковик за популярністю в Україні. Але як і півроку тому, без особливого підйому відвідуваності.
6.    http://www.yandex.ru – стариший брат yandex.ua йде пліч-о-пліч з ним.
7.    http://www.youtube.com/ – сервіс і досі на 7 позиції. Цікаво чи вплине поява українського youtube на його покращення позицій в цьому рейтинзі?
8.    http://wikipedia.org – улюблена бібліотека знань. Сподіваюся прийде час коли вона обжене по відвідуваності «В Контакте»!
9.    http://www.livejournal.com – ЖЖ виграв одну позицію за півроку. З урахування спаду популярності ЖЖ через такі сервіси як twitter, відвідуваність ЖЖ в Україні все-таки росте. Доречі в Росії ЖЖ навіть на 8 місці!
10.    http://www.facebook.com – відбулось те що пророкували. Facebook набирає оборотів в Україні. За півроку підйом +5 місць. Шалений темп.

Ну і щодо 11-20 місця то їх відповідно посіли:
11. http://www.vk.com
12. http://google.ru
13. http://ukr.net
14. http://odnoklassniki.ru
15. http://ucoz.ru
16. http://rutracker.org
17. http://ex.ua
18. http://liveinternet.ru
19. http://yahoo.com
20. http://blogger.com

Тут майже без сенсацій. Втратили низку позицій ukr.net, odnoklassniki.ru, yahoo. В топ-20 ввійшли «новачки» - rutracker.org, ex.ua.

P.S.Минулого разу я пророкував підйом twitter. Памятаєте? Тоді він був 26. А зараз уже 22! Сподіваюсь через певний час моє «пророцтво» збудеться і ви побачите його в топ 20, чи навіть топ-10.

Постовий: Використовуйте для оповіщення про нову пошту Gmail утиліту Gmail Notifier. Зайдіть сюди, щоб скачать Gmail Notifier.