Рейтинг найпопулярніших інтернет-сайтів в Україні

Сьогодні в кількох популярних інтернет мас-медіа промайнула інформація про топ-20 найвідвідуваніших сайтів в Росії за рейтингом сервісу alexa.com. Насамперед мені, як щирому українцю стало дивно, чому це низка українських видань публікує інформацію про російську інтернет аудиторію. Я розумію Янукович президент, Путін в гостях і т.д. Отже вирішив виправити ситуацію і опублікувати в цій статті інформацію про топ-20 найвідвідуваніших сайтів в Україні.
Ось вони в порядку спадання популярності:
1. http://google.com.ua - передбачуваний і беззаперечний лідер нашої інтернет аудиторії. Хто зна, чи знайдеться людина, яка в свому житті не "гуглила". 90% трафіку цього ресурсу - з України.

2. http://vkontakte.ru -на диво Вконтакте ще не встиг обігнати Google. Без цього сайту більшість українців (по особистих дослідженнях) не уявляють свого життя. Признаюсь, сам буваю на ньому декілька раз на тиждень (слава Богу не на день :-)). Українська доля трафіку сайту - майже 12%.
3. http://www.google.com - всім відомий пошуковик але без піддомену Ua. Тому й скромна доля укр. трафіку - менше 1%.
4. http://mail.ru/ - спочатку здивувався побачивши цей сайт на 4 місці по відвідуваності в Україні. Але згадайте про сервіс "Мой мир" і все вам стане зрозуміло. Доля укр.трафіку - 6%.
5. http://www.yandex.ua/ - тут відкрив для себе, що Яндекс маж приставку UA :-)
6. http://www.yandex.ru - приємна закономірність що Янедкс.ру програв домену Яндекс.юа. Доречі доля Яндекс.ру в Україні - 4,5% від загального трафіку.
7. http://www.youtube.com/ - один з улюблених сайтів перегляду відеороликів. Хоча доля українського трафіку <1% приємно бачити цей сайт в 10 найвідвідуваніших сайтів України.
8. http://wikipedia.org - один з найпотужніших наукових потенціалів світу. Це сайт, куди я впершу чергу звертаюсь за науковою інформацією чи тлумаченням термінів та понять. На фоні світового трафіку Україна ледве отримує 1%. 8 місце, мабуть, свідчить про великі наукові запити в пошуку українців.
9. http://ukr.net - для кого поштовик, для кого новини, для кого розважальні сервіси. Для мене укрнет завжди буде асоціюватись як перший і потужний поштовий сервіс, де була зареєстрована моя перша скринька :-) Варто зазначити що 81% трафіку - з України, 12% - з Росії.
10.http://www.livejournal.com - приємно на 10 і почесному місці бачити старий добрий сервіс онлайн щоденників/блогів, який в народі називають ЖЖ. Доля українського трафіку досить мала - майже 6%, але головне ж не кількість, а якість.

Щодо 11-20 місця то їх відповідно посіли:
11. odnoklassniki.ru
12. google.ru
13. vk.com
14. ucoz.ru
15. facebook.com
16. yahoo.com
17. i.ua
18. rambler.ru
19. liveinternet.ru
20. blogger.com

Переглянувши топ-20 найвідвідуваніших сайтів України думаю кожен із вас знайде доболі знайомі вам url. Як би там не було, щиро вірю, що з часом в топ ми побачимо дійсно Українські сайти а не російськомовні та буржуйські сервіси.
P.S. Twitter лише 26. Згадаєте мої слова. ще трішки і він буде в топ 20.

0 коментарів:

Дописати коментар