iPad по-українськи. Огляд та перше знайомство. Переваги та недоліки

Давно в новинах чекав репортажу про початок продажу iPad, щоб прочитати відгуки перших власників цього міні-дива від Apple. 
iPad - що це таке і з чим його їдять? Саме про це піде мова в цій статті. 


Концепція iPad

Насамперед згадаю про те, як позиціонується цей планшет самою команією. За словами засновника компанії Apple -  Джобса, iPad насамперед повинен служити проміжною ланкою, що з'єднує iPhone і iMac. Тобто девайс повинен виконувати більш серйозні задачі, ніж смартфон, але все ж не такі потужні, як ПК.
Apple iPad


Характеристики iPad

Розміри: 242,8*189,7*13,4 мм
Вага: 0,68 кг (без технології 3G) i 0,73кг (з 3G)
Дисплей: 9,7'', підтримка технлогій мультітач і IPS. LED-підсвітка, 1024*768
Процесор: 1Гц
Пам'ять: 16,32,64 (залежно від моделі)
Комунікації: Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 2.1+EDR. І для моделі з підтримкою 3G відповідно -UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 МГц) і GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 МГц)
Акумулятори: заряду батареї достатньо на 10годин прослуховування музики чи перегляду відео. В режимі очікування iPad може працювати від батареї протягом місяця.
Apple iPad Size

Тішить те, що вже на момент виходу iPad має російську локалізацію.

Переваги iPad

Однією з хороших функцій і переваг iPad можна назвати здатність екрану автоматично підлаштовуватись під яскравість навколишнього середовища з допомогою вбудованого акселерометра. Це дозволяє економити значні кількість енергії, особливо в світлу пору доби.
Поверхня сенсорного екрану iPad складається з спеціального матеріалу, на якому не залишаються сліди дотику пальців рук.
iPad підтримує програми написані під iPhone. Тобто, будь-яка програмка, що запускається на сартфоні від Apple, запуститься на iPad.
Важливою перевагою можна назвати адаптацію iPad для читання електронних книг. Тобто можна завантажити книгу з Internet і зразу читати її.
Apple iPad Book

Ну і, звичайно приваблює iPad своє ціною. Так, для 16,32,64 Гб моделей  iPad з Wi-Fi коштуватиме відповідно $499, $599, $699. А для моделей з 3G - $629, $729, $829. Щодо до ціни  iPad в Україні, то покищо ще нічого не відомо.

Недоліки iPad

Після анонсування, iPad піддався шквалу критиків. Особисто я, серед недоліків iPad можу назвати наступні:
- надто широка чорна рамка навколо екрану, незважаючи на те, що вона потрібна щоб тримаючи  iPad ви не активовували кнопки чи меню;
 - співвідношення сторін. У  iPad  воно 4:3. Звичайно хотілось б бачити 16:9, але при перевороті зображення в вертикальному положенні це було б неможливо;
- відсутність камери;
- відсутність USB, SD-рідера;
- відсутність підтримки Flash:
- низька к-сть існуючого софту.

0 коментарів:

Дописати коментар