Огляд сайтів для вивчення іноземних мов. Частина 1 - LinguaLeo

Отож як і обіцяв раніше хочу розпочати серію постів, де поділюсь особистим досвідом вивчення англійської мови з допомогою інтернет сервісів. Я перепробував на власному досвіді низку таких сайтів, але варті уваги лише одиниці.
Завдання вивчити англійську мову постало для мене ще в інституті, коли я зрозумів, що для ІТ спеціаліста вона просто необхідна. На жаль, так вже склалось, що в школі я вивчав німецьку мову. Звичайно, будучи бідним студентом я не мав можливості піти на мовні курси і тому почав освоювати англійську самотужки. Як зараз пригадую, що спочатку це були програми типу «25 кадр», аудіоуроки Пімслера, а згодом навіть програма Rosetta Stone.

І лише декілька років тому я почав використовувати інтернет-сервіси. Хочеться почати серію розповідей з сайту для вивчення англійської мови, який я використовую не так давно, але вважаю чи не найкращим з тих якими користувався. Знайомтесь - сайт LinguaLeo (посилання реферальне).Не люблю писати довгі талмуди, тому в цій статті лише коротко розповім про LinguaLeo і за що я його полюбив.

Основна ціль сервісу – вивчення англійської мови з допомогою відео, аудіоматеріалів та текстів, які були створені носіями мови (native speaker). Розробники запевняють, що розробляли свій сервіс, опираючись на 5 основних принципи ефективного вивчення англійської мови:
  1. Мотивація до вивчення
  2. Сприйняття живої мови
  3. Копіювання носіїв мови
  4. Регулярність
  5. Оптимальна інтенсивність
Реєстрація на сервісі LinguaLeo дуже проста: ввів пошту і пароль, вказав рівень володіння мовою і вперед у «джунглі». «Джунглі» - це так звана бібліотека LinguaLeo, де міститься багато аудіо та відеоматеріалів, тексти. Сервіс рекомендує своїм користувачам об’єм денної активності по вивченню мови і відображає його у вигляді «голоду» Лео (віртуальне «тамагочі» лев).

В «джунглях» весь контент зручно фільтрується і сортується по формату, рівню складності, об’єму та тематиці. Кожен користувач може додати свій контент, за який йому доречі будуть бонусні "фрикадельки" (про них згодом). Тексти на LinguaLeo читати досить просто і цікаво – можна одразу перекласти як окремо виділене слово, так і ціле речення чи фразу. А слова, що ви відмічаєте автоматично потрапляють у ваш особистий словник. Для запам’ятовування цих слів існує 6 видів тренувань:
  1. Слово-переклад 
  2. Переклад-слово 
  3. Конструктор слів 
  4. Аудіювання 
  5. Кроссворд (тільки демо, за повну версію треба платити) 
  6. Словникові картки

Сервіс LinguaLeo існує в платній та безплатній формі. Але якщо ви не бажаєте платити гроші за золотий статус (300 руб місяць чи 2400 руб рік), то Ви будете обмежені лише у внутрішній валюті сервісу – «фрикадельках». Але зрештою, вони потрібні лише для додавання нових слів у словник. Тому якщо ви будете активно запрошувати друзів та відвідувати сервіс щодня, об’єму фрикадельок LinguaLeo повинно бути цілком достатньо. Принаймі з моєю активністю на LinguaLeo (в день по годині) їх цілком вистарчає.

Кожне додане слово у словник має свій прогрес вивчення і після того, як Ви правильно пройдете усі тренування з ним, воно попаде Вам в категорію «освоєні».

Можливостей сервісу досить багато і тому працювати в ньому досить цікаво. Що стосується запам’ятовування слів то 6 видів їх тренування дійсно класна штука. Але все одно раджу Вам, повторювати слова через деякий проміжок часу і тоді вони запам’ятаються ще краще.

Отож запрошую всіх у країну англійської мови разом з LinguaLeo і заохочую Вас поділитись своїми цікавими сервісами для вивчення іноземних мов. Очікуйте розповіді про наступний сервіс для вивчення іноземних мов незабаром на моєму блозі, тому підписуйтесь на RSS, щоб не пропустити!  

Постовий: Сайт про телебачення - www.ytelevizora.ru