Як зробити backup своїх даних в сервісах Google

Щиро вірю і бажаю щоб Ви рідко задумувались над таким терміном як «бекап». Вперше я задумався про бекапи, коли втратив дані на своєму старенькому вінчестері і довго боровся щоб повернути найдорожче: фото, особисті документи та дипломну. Зараз дуже багато людей довіряють свої дані Google, незадумуючись про надійність і щиро вірять що вони в безпеці. Але хто може гарантувати що одного дня дата-центри Google не знищить стихія чи не станеться обрив зв’язку з ними? Чи зможете ви тоді обійтись без своїх листів в Gmail, фоток в Picassa та важливих доків в Google Docs? Сьогодні я розповім про методи резервування даних на сервісах Google.
Насамперед зазначу, що новиною для мене стала інформація про вже існуючий штатний інтернет-сервіс для бекапу від Google – Google Takeout. Користування цим сервісом, як в народі кажуть «просте як двері». Google Takeout допоможе вам за архівувати дані з:

  • Google +
  • Google Buzz
  • Google Voice
  • Google Picassa
  • Google Stream
  • дані Вашого облікового профілю


Все це Google Takeout гарно запаковує в архів. Розробники сервісу досі обіцяють додати й інші інструменти для бекапу: Gmail, Blogger, Docs, Calendar, тощо. Але далі обіцянок діло не заходить.

Але вихід є! Наприклад для того щоб зробити бекап Gmail можна скористатись будь-яким клієнтом пошти наприклад Thunderbird чи The Bat - підключити акаунт Gmail і вже методами резервування поштового клієнта зробити бекап. В неті також є програмки типу Gmail Backup, які також вирішують цю проблему.

У багатьох блогерів, так само як і в мене блоги створені на основі гугловської CMS "Blogger". Щоб створити бекап такого блогу потрібно скористатись функцією «Експорт блогу». Вона знаходиться в меню за шляхом «Налаштування-«Інше».

Чи не найважливіші дані для багатьох зараз знаходяться в Google Docs. Для їх бекапу добрі програмісти теж розробили програмку - GdocBackup і змонтували відео мануал:

Ось такі сервіси для резервування даних з Google повинні допомогти Вам і дати відповідь на питання "Як зробити бекап своїх даних в сервісах Google".

Постовий сьогодні про інтернет-магазин, де продають мягкие игрушки за досить доступними цінами.