Roborace - перший турнір по робототехніці в Україні

roborace
Сьогодні хотів би написати коротеньку замітку про дуже цікаву подію в галузі ІТ, яка на цих вихідних відбудеться в Тернополі, а згодом і в інших містах України (Львів, Чернівці, Івано-Франківська). Мова іде про перший в Україні конкурс з робототехніки Roborace.

Як вказують організатори заходу на своєму сайті (http://www.roborace.te.ua/) цілями і завдання конкурсу Roborace є:
  • Активне пропагування технічної творчості у сфері високих технологій.
  • Формування змагального духу в сфері ІТ.
  • Стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку молоді, задоволення потреб у творчій самореалізації та залучення молоді до занять робототехнікою.
  • Подальший розвиток та популяризація робототехніки в Україні та світі;
  • Налагодження співпраці з представниками інших країн та обмін досвідом;
  • Збільшення кількості членів та симпатиків ГО”Асоціація роботехніки” в Україні та світі.
Турнір включає змагання , в яких можуть брати участь як найпростіші вузькоспрямовані конструкції, створені початківцями, так і комплексні робототехнічні пристрої зі складною програмною частиною.
Регламенти змагань формуються таким чином, щоб охопити якомога ширший спектр характеристик і можливостей робототехнічних конструкцій.
Турнір орієнтований на молодіжну аудиторію, але не має обмежень за віком і за рівнем освіти для учасників. У будь-якому зі змагань можуть взяти участь як студенти й школярі, так і фахівці в галузі робототехніки.
В рамках кожного змагання передбачена можливість показових виступів і виступів поза заліком, що може бути зручно для учасників, що беруть участь у змаганнях з метою апробації своїх розробок або демонстрації професійних рішень.
Участь у турнірі можуть брати команди і індивідуальні учасники. До змагань допускаються автономні роботи, зібрані на основі будь-якої елементної бази, що не суперечить регламенту.
 Місце та час проведення турніру:
1-й тур 27.11.2010 Тернопіль
2-й тур 29.01.2011 Львів
3-й тур 26.03.2011 Чернівці
4-й тур 28.05.2011 Ів.Франківськ
Отож, запрошую усіх небайдужих 27.11.2010 на 12-00 в ТРЦ "Подоляни", а згодом чекайте Roborace і в інших містах України!
roborace
P.S. Споснор. Ви шукаєте планшетные компьютеры? Заходьте на сайт і вибирайте планшетний комп'ютер, який вам до вподоби.