Кіно українською - де шукати, завантажувати і дивитись онлайн?

Нещодавно я повернувся з чудового баркемпу #lvivtwevent, про який багато моїх читачів вже чули (або як мінімум бачили банер). #lvivtwevent  – подія, що зібрала користувачів twitter з різних куточків Західної України. А тематикою цього свята було кіно. Тому сьогодні хочеться торкнутись "кіношної" тему і розповісти про ресурси українського інтернету, де можна безкоштовно завантажити та знайти українські фільми та фільми з українським перекладом.

Хочеться розпочати огляд інтернет-ресрусів з українським кіном з подяки усім друзям-твітерянам, які поділились своїмим переліком сайтів, на яких вони шукають українське кіно.

Hurtom – мабуть один з найпотужніших порталів України, де Ви знайдете найбільше українського: фільмів, програм, озвучок, книжок, тощо. Особисто з цим трекером познайомався не так давно – десь на початку 2010 року. Але так склалось, що шукаючи фільми з українським перекладом впершу чергу захожу саме сюди. Фільмів українською на трекері досить багато і виведені вони в окремі розділи: фільми з українською зовучкою, фільми з українськими субтитрами та фільми твоєї Батьківщини. Доречі на трекері Hurtom діє правило золотих та срібних релізів, за які не рахується Мб в к-сть завантажених даних (золотий реліз) або рахується лише 50% трафіку (срібний реліз), що суттєво полегшує завантаження таких фільмів для нових користувачів трекера.

Ex.ua – сайт, про який я згадував в оглядах найвідвідуваніших сайтів України і пророкував йому подальше зростання та збільшення аудиторії. Фільмів з українською озвучкою тут теж багацько і виведені вони в розділі "Відео [UA - українська]". Для багатьох українських користувачів Інтернету Ex.ua став топ-порталом по завантаженню фільмів, але для мене всеодно він чомусь на другомі місці (1 місце - торренти). А ще тут можна дивитись фільми в онлайн режимі, не завантажуючи їх на свій ПК.

Torrents.net.ua - популярний український торент-трекер, який усі релізи українською вивів в окремий розділ - "Каталог украъномовних релізів". Мінусом цього трекеру, як і трекеру Hurtom є необхідність реєстрації, необхідно мати вміння користування торрент-клієнтами та постійна підтримка плюсового рейтингу для завантаження великого об'єму даних.

Діжка.тв - не такий розрекламований і потужний проект, як попередні, але створений з метою популяризація українського та україномовного кіно. Світла ціль проекту - погодьтесь. Не часто поновлюється, але містить досить потужні колекції українського кінематографу, тому ресурс обов’язково стане в нагоді тим, хто шукає старі добрі українські фільми.

В огляді я розглянув лише частину ресурсів, де можна знайти українські фільми чи українську озвучку зарубіжних фільмів. Тому ресурси, які варті уваги, але не згадані вище як завжди чекаю від Вас у коментарях.

А постовий сьогодні про таку корисну річ, як международная сим карта, яка довзолить Вам дешево спілкуватись з будь-якої точки світу.