Google Scribe - швидкий набір тексту для користувачів Blogger

Не лише я, але й багато моїх друзів використовують для своїх блогів всім відому платформу від Google - Blogger. Дуже тішить той факт, що платформа розвивається і Google радує розширенням функціоналу свого продукту. Хоча, я як і більшість скажу що до «Wordpress йому ще далеко». Сьогодні розповім про недавньо інтегровану цікаву функцію від Blogger – Google Scribe.


Мабуть усі стикались з тим, що при написанні нового поста інколи важко підібрати слова і виникає своєрідний ступор, коли "тупо втикаєш" на клаву чи монітор. Тепер, щоб уникнути браку словесного запасу і обмеженої фантазії на Blogger можна скористатись функцією Google Scribe.

Google Scribe відображає підказки при написанні перших літер слова і дозволяє автоматично завершувати розпочаті слова. Зараз ця фунція активна лише в чорновиках Blogger (http://draft.blogger.com/) і якщо «автопідстановка» на російській та англійській мові працює на ура, то на українській Google Scribe поки що ще не працює (або підставляє російські слова). Мова тексту визначається автоматично.

Активувати Google Scribe достатньо просто - потрібно лише клікнути на кнопку олівця в текстовому редакторі (дивись скрін). Після активації Google Scribe пропозиції слів в тексті будуть з'являтись при наборі сірим кольором. Вставити запропоноване слово можна з допомогою клавіші пробіл.

В Google Scribe є ще одна цікава функція – пункт Show Multiple Suggestions, який при друці тексту покаже декілька пропозицій слів для продовження.

Ну і на кінець наведу перелік гарячих клавіш, які можна використовувати для Google Scribe:
  • Ctrl+J – активація чи відключення Google Scribe
  • Ctrl+Shift+J – активація вовду кількох пропонованих слів
  • Esc – відміняє показ варіантів 
  • Tab – вернути показ варіантів 
Для мене ця функція зараз якраз буде дуже цікавою. Адже у вільний час трохи вчу англійську і одна з пропозицій при вивченні – вести особистий блог англійською. От з такою функцією, як Google Scribe я думаю це буде досить просто і водночас цікаво.

Постові: 
Роздумую над покупкою смартфона Samsung i9100 Galaxy S II (16Gb) за доступною ціною.
А новий девайс -флешка кредитная карта можна використати як корпоративний подарунок з записом презентації.