Google святкує 13 років. Еволюція пошуковика у фото.

Сьогодні вітаємо незвичайного іменника. 13 років тому з'явилась компанія, без якої сьогодні важко уявити Інтернет - Google. Google сьогодні - одна з найпотужніших компаній світу, яка не стоїть на місці і розвивається в усіх можливих напрямках даруючи своїм користувачам та прихильникам низку цікавих продуктів.

Одна з основних заслуг Google - постійний розвиток та еволюція компанії. Сьогодні свій пост я присвячую Google і хочу показати як змінювалась пошукова система з року в рік.



1997 – 1998
Це перший вигляд веб-сторінки Google, що була доступна лише на google.stanford.edu, як бета версія. Лого розробив Сергій Брін, знак оклику, був зроблений на подобі Yahoo. 

1998-1999
Google вийшов з бети і став доступний у вебі, як окремі опції пропонувався пошук по ресурсах Стенфорда і була створена форма підписки. 

1999 – 2000



Фінальна чиста і "окультурена" сторінка Google. Google повністю сфокусувався на пошуку, відмовившись від насичення головної сторінки іншими речами (як це зараз робить Яндекс) 

2000-2001
Перша нагорода Google як кращого пощуковика, про що було вказано на головній сторінці. 

2001 – 2002
Якраз перед терктом 9/11 Google вперше застосовує показ новин на головній сторінці та починає розвиватись в інших напрямках, створюючи й інші сервіси окрім пошуку. 

2002 – 2003


Google змінює дизайн головної сторінки додаючи посилання, а також вводить в обіг перші Google Doodles 

2003 – 2004


Google вітає світ з святами та іншими знаменими подіями з допомогою Google Doodles 

2004 – 2005
На фото Google Doodle присвяний олімпіаді. В цьому році Google робить свою компанію публічною і починає продаж акцій 

2005 – 2007




Зявилась можливість входу в особистий акаунт Google на головній сторінці 

2007 – 2008


Дизайн сторінки зазнає змін. Навігація тепер зверху, включаючи різні види пошуку: по фото, по відео, по новинах, по картах...

2008 – 2009



З'являється можливість автозаверешення набраних фраз в пошуковому вікні, активно набуває популярності iGoogle 

2009 – 2010


Тотальна зміна головної сторінки. Зникають усі посилання, залишається лише логотип, дві кнопки та вікно пошуку. А також з'явилась можливість міняти фон сторінки Google

2010 – Зараз
Змінюється саме лого Google. Зявляється можливість зміни фону, а якщо ви користувач Google+ зверху з'являється панель від Google+.

Більшість із Вас відчув еволюцію Google на власному досвіді, адже не тільки зміна головної сторінки відображає весь еволюційний прогрес компанії. Спочатку youtube, google translate, google wave, buzz, потім gogle docs, зараз Google+.
А що нового Google приготує нам завтра?

Фото надано fortystones.
Постовий: Замовте дешеве і якісне холодное остекление балконов прямо зараз!