OpenStreetMap - вільна Вікі-мапа нашого Світу

Сьогодні мабуть важко знайти людину в Інтернеті, яка ні разу не користувалась або не чула про такі проекти для роботи з картами Світу, як "Яндекс.Карти", "Google Maps", тощо.
Але мабуть мало хто чув і використовував раніше у свому побуті проект OpenStreetMap. Як вказують автори цього цікавого інтернет-сервісу на своєму сайті - OpenStreetMap - це своєрідна Вікі-мапа нашого Світу, яку кожен з вас може вільно редагувати.
Проект OpenStreetMap по принципу роботи нагадує Wikipedia i ОС Linux, адже основну частину даних надають користувачі, що зацікавлені в розвитку проекту. Наприклад будь-хто з вас після реєстрації зможе редагувати карту свого міста, додавши на неї заклади харчування, аптеки, готелі, дороги, тощо.
Окрім ручного і автоматичного введення даних, сервіс OpenStreetMap підтримує дані з GPS-приймачів.
На сьогодні в OpenStreetMap вже зареєстровано більше 300 000 користувачів.

Розвивається сервіс і в Україні. Наші активісти навіть створили Вікі-сайт про OpenStreetMap на українські мові (http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Ukraine). Загальною метою українських добровольців є створення детальної мапи України. А щодо першочергових цілей активісти з України відносять:
  • до початку 2012 року детально "замапити" міста Київ, Донецьк, Львів і Харків, які прийматимуть матчі футбольного чемпіонату Євро-2012.
  • сформувати єдину сітку національних, регіональних, місцевих автодоріг і промаркувати їх згідно стандартів
  • "замапити" детально обласні центри
  • виправити некоректні назви вулиць
Отож всі бажаючі, кого зацікавив проект Вікі-мап OpenStreetMap можуть долучитись до проекту і внести свій вклад в розвиток проекту в Україні.
До вашої уваги відео, про те як стрімко розвинувся проект OpenStreetMap:

Постові: романтический ужин дома-нестандартные идеи и приятные неожиданности
Интерьер лестницы, низкие цены ремонт кухни. Экономичный ремонт квартир.

1 коментарів:

Kramar сказав...

http://www.wikimapia.org/ подібний сервіс, ну і мені здається більш вдосконалений.

Дописати коментар