"УкрПил" - інтернет сервіс для боротьби з корупцією

Останній рік чи не кожен українець на собі відчув всю повноту лозунгу «Покращення вашого життя вже сьогодні». Але стару і нову владу єднає одна спільна риса – корупція і розкрадання державних коштів. І сьогодні мабуть найактивніше боротьбу з такими розкраданнями веде Інтернет. Натхненні успіхом скандальних журналістських розслідувань Навального про корупцію в Росії і успіхом його сайту http://rospil.info/ ентузіасти з України відкрили проект «УкрПил».

Основна мета сайту http://ukrpil.info/ - боротьба із так званим розкраданням чи «розпилюванням»(звідки і пішла назва «Роспил») державних коштів, тобто грошей, які наповнюються з допомогою наших кишень.

Методи сайту – поширення інформації про махінації і привернення уваги громадськості, поширення у пресі та з допомогою Інтернет. Так склалось, що галас і шум сьогодні – як на мене єдині методи, якими можна добитися реакції влади. На власному досвіді знаю, що достатньо написати гнівну публікацію про владу і вдало поширити її, як реакція влади не забариться.

Раніше, на початку 2000-их влада також робила свої злочинні дії і ми або їх не помічали, бо їх приховували, або змушені були мовчати. Але сьогодні у нас з Вами є потужна зброя – Інтернет, незалежні ЗМІ, громадські організації та «майдани»… Саме завдяки таким методам ми можемо боротися за свої права і протидіяти злочинним діям влади.

Адже саме через грошові махінації, яких на сайті http://ukrpil.info/ вже назбиралось на суму 816 464 857 грн ми позбавлені якісного медичного обслуговування, європейських доріг, дешевої і якісної освіти, а наші дідусі та бабці достойної пенсії.

Проект "УкрПил" відкритий для кожного з нас. Кожен може надіслати інформацію про махінацію влади і вона обов’язково буде висвітлена на сайті.

Я вважаю в «УкрПил» є майбутнє, оскільки навіть в Росії аналогічний сайт не лише зібрав низку махінацій чиновників, а й зупинив декілька злочинних грошових махінацій на ранній стадії. Тому шановні читачі, не забувайте, що в наших руках зброя - ресурси Інтернет (соціальні мережі, twitter, ЖЖ, блоги), яку ще ніхто у нас не забрав.