Інтернет-сервіси для автостопу, пошуку водіїв та попутчиків

Сьогодні хочу представити до вашої уваги підбір інтернет-сервісів для пошуку попутчиків та водіїв, тобто сайтів-помічників для автостоперів.
Коли в людини запитати «Як добратись автостопом в певне місце», автоматично в думці виникне відповідь – піти на дорогу і голосувати. Але сьогодні ми живемо в ері розвитку інформаційних технологій, тому відповідь на питання «Як знайти попутчика?», «Як доїхати автостопом до…» можуть дати і спеціалізовані інтернет-сервіси.
На жаль в Україні на даний момент не так багато сервісів для автостопу і пошуку попутчиків чи водіїв, але все-таки вони існують. В своїй статті я хочу зробити огляд існуючих інтернет-сервісів для автостопу в UAнеті.

1. http://avtostopom.org/ua/ - досить зручний сайт, який дозволяє шукати як водіям попутчиків так і попутчикам водіїв. При створенні заявки водій/попутчик вказує дату мандрівки, маршрут (з вказанням транзитних міст) і умови проїзду («за гроші» чи «на шару»). Коли мове йде про оплату грошима у профілі водія можна знайти телефон для домовленості за ціну. Сайт працює на 3 мовах (ru, ua, en), тому у переліку маршрутів можна знайти не лише українських водіїв і попутчиків, а й маршрути по країнах Європи. На сайті також діє форум, де можна поспілкуватись на тематику автостопу, тощо.

2. http://www.podvezu.com.ua/ - український сайт, але чомусь доступний лише на російській мові. Ціль сайту аналогічна як і в avtostopom.org, але основною відміністю є те, що повідомлення подають лише водії і вони сортуються по даті додання оголошення, а дата і час поїздки зазначається в окремому полі. Це є досить незручно, бо ускладнюється пошук водія на конкретну дату. Приємна особливість сайту – рейтинг водіїв, що дає змогу попутчику вберегтись від так званих «кидал». На сайті також діє форум, де є низка додаткової інформації про поїздки, тощо.

3. http://poputka.ua/ - досить молодий український сайт, який досі на стадії «бета». Швидше за все це стартап, який набирає обертів. Сайт містить простий механізм пошуку водіїв та попутчиків («Звідки їдемо»-«Куди їдемо»). Для початку роботи з сайтом потрібно лише зареєструватись в системі.

4. http://www.avtostop.in.ua/ - ще один український сайт для пошуку водіїв та попутчиків з зручним та інтуїтивним інтерфейсом. На сайті діє рейтингова система водіїв/попутчиків. Приємною особливість сервісу є показ маршруту на картах Google maps з вказанням проміжних пунктів прямування.

Отож незважаючи, на досить пристойний вибір інтернет-сервісів для автостопу, пошуку водіїв і попутчиків, на мою думку, в Україні все одно важко подорожувати автостопом. Основна проблема онлайн-сервісів для автостопу, насамперед, – низька активність водіїв/попутчиків на сайтах. Велику роль грає і ментальність українських водіїв, для яких проблема провезти пасажира безоплатно чи за незначну суму.
Але я все таки сподіваюсь, що дана підбірка стане вам у нагоді як у пошуку водія для автостопу, так і в пошуку попутчиків, а можливо навіть для пошуку безоплатного транспорту для здійснення далекої мандрівки автостопом!
Постовий: Купи дешевоОбщество Натуральной Медицины - диплом доктора і отримай перевагу!

1 коментарів:

Kramar сказав...

На сьогодні, ситуація з автостопом в Україні ще слабо розвинена, це моя думка, хоча вже починає наберати значних обертів і стає що дня популярнішою. Найбільша проблема в нашій державі, це недовіра пасажирів чи водіїв один одному, люди попросту бояться брати незнайомих людей.
Хоча недавно, мої знайомі іноземці, досить вдало покатались автостопом п оп південній україні.

Дописати коментар