Google Art Project - новий сервіс для шанувальників прекрасного

Давненько не писав про сервіси Google. Але буквально на днях "гуглісти" випустили сервіс, який неможливо не згадати. Я не великий фанат мистецтва, але переглянути музейні колекції в інтернеті завжди радий, бо це дійсно захоплююче. Раніше, я вже зустрічав сайти музеїв, на яких можна було зробити віртуальний тур, але новий проект від Google – Art Project перевершив усе побачене до цього.
Google Art Project – багатофункціональний віртуальний гід по найпопулярніших музеях світу. Користувачам сервісу наразі доступно до перегляду 17 музеїв, але їх кількість однозначно буде збільшуватись. Окрім віртуальної екскурсії по музеях Ви можете переглянути експозиції у високій роздільній якості.
На сторінках проекту Google Art Project доступні колекції таких відомих музеїв як лондонської галереї Tate, нью-йоркського Метрополітен-музею, Версаля, Санкт-Петербурзького Ермітажу та Московської Третьяковської галереї, тощо.

Сервіс зручний і простий у користуванні. На головній сторінці ви лише обираєте назву музею. Для перегляду усіх музейних залів Google використала панорамні знімки. Деякі з фото були доступні раніше на сторінках сервісу Google Maps Street View, але зараз для перегляду доступно вже більше тисячі творів мистецтва, які розміщені майже у 400 залах.
Всі зображення картин представлені у високій роздільній здатності, а сімнадцять з них (по одній картині з кожного музею) доступні в якості 7 гігапікселів.
"Ходити по музеях" досить просто з допомогою стрілок-вказівників. А щоб подивитись будь-яку картину на стіні окремо, потрібно лише навести курсор. Google також реалізував можливість швидкої навігації між залами – достатньо обрати потрібний зал із списку чи скористатись кнопкою Floor Plan. Fool Plan – функція, яка відображає план галерей і виставкових залів музею.
На даному етапі сервіс Art Project доступний лише на англійській мові. Але це не є завадою, адже мистецтво не потрібно читати, ним потрібно насолоджуватись!

Постовий: Для православних християн працює корисний православный сайт