В Росії назвали своїх героїв Інтернету

10 лютого відбулась велика подія для російських блогерів. Саме цього дня в Москві відбулось нагородження переможців у конкурсі «Блог Рунета 2011». Насамперед шкода, що аналогічної премії досі нема в України, бо я особисто думаю, що UAнет готовий до проведення подібних конкурсів.
Отож трохи статистики про премію "Блог Рунета 2011". Голосування у конкурсі проходило в 25 номінаціях, в які було подавно 4826 заявок (2563 допустили до голосування). В другий тур вийшло всього 189 блогів. Сама вражаюча як на мене цифра – кількість учасників голосування – 517 433!

А ось і самі 23 блоги переможці:
  1. Нагорода "Головний блогер Рунету" дісталася головній людині країни Д. Медведєву і його твіттеру http://twitter.com/MedvedevRussia. Як на мене ця перемога – заслуга цілої команди людей, що розкручують цей акаунт. Тому Януковичу є в чого повчитись. Доречі сьогодні я навіть задав питання президенту України на його конференцію з народом 25 лютого, про те чи буде вести він twitter :).
  2. Нагорода "Кращий блог державного службовця" попала у руки помічника Медвєдєва – Аракадия Дворковича. Пергий раз чую це прізвище) Тим не менша його блог-переможець: http://twitter.com/advorkovich
  3. "Кращий блог репортаж" здобув матеріал Ільї Варламова «Беспорядки в Москве». Репортаж дійсно класний: яскраві фото з самого епіцентру подій. На момент написання статті репортаж набрав 7715 коментарів, що погодьтесь для ЖЖ просто шалений показник.
  4. "Самий корисний блог у Росії", як виявилось – блог компанії HH.ru - http://twitter.com/hh_ru Незнаю чому він переміг, але мабуть таки приніс користь комусь. Треба зафоловити, а може мені ще принесе користь.
  5. О дійсно класна номінація – "Кращий блог про мандри". Її здобув блог http://moscowlondon.livejournal.com. Як на мене то блогеру Кості, який веде блог з Лондона і живе там вже 5 років функціоналу ЖЖ занадто мало. В мене чомусь кращий блог про мандри асоціюється з блогом, де є інфо про мандри по всьому світу, а не зосередженість на кількох країнах лише.
  6. "Кращий блог-розслідування" – як на мене теж цікава номінація.  Вибор її Олексій Навальний, який працював декілька місяців! над статею про обкрадання російського народу. Я згадував цифру 7715 коментарів в ЖЖ, так в цій статті ще більше – 10000. 
  7. "Кращий блог на тему науки і технологій" отримав блог «Путеводитель по интернету» it.sander.su. Блог не розкуречений, обновляється не так часто що ще раз показує, що головне не кількість а якість постів.
  8. "Кращий корпоративний блог" виборола Свердловська обласна бібліотека. Чи то конкурентів не було, чи дійсно ЖЖ блоги у Росії мають таку адиторію велику щоб вигравати такі конкурси судити важко.
  9. Ще один переможець ЖЖ-блог отримав приз «Рекламна чи вірусна компанія в блогах» http://rzhanik.livejournal.com
  10. Премію "Кращий блог про їжу" отримав «Вкусний портал». Рецептів не так вже багато, але оформлення досить цікаве.
  11. "Кращий подкаст"подкасти Василія Стрельникова. Цій людині я би премію дав лише за кількість створених подкастів - більше 500)
  12. У категорії "Кращий відеоблог" я пророкував виграш +100500, але їх обійшов блог "This Is ХОРОШО".
  13. "Кращий фотоблог"блог фотографа Олександра Гущина. Оноволюється не так часто, але окремі фотографії дійсно заслуговують похвали. 
  14. "Блог скандал" – «Олександр Акопов проти 30 мільйонів «уголовников» «В Контакте» та його матеріал в журналі "ВКурсе", який всесторонньо висвітлював цю подію.
  15. О премія, за яку голосувала не одна дівчина мабуть - "Кращий блог про красу" - FASHION ID 
  16. "Кращий блог про бізнес"Той самий О.Левітас(tm). Такий собі простий блог про бізнес від незалежного бізнес-консультанта та тренера.
  17. "Кращий блог про суспільного діяча"блог Олексій Навального 
  18. "Кращий блог про музику чи музиканта" - St1m. Як дивно не звучить, але виграв цю премію репер, який обігнав навіть блоги Білана чи інших "мегазірок" twitter.  
  19. "Кращий блог, як ЗМІ" - Додаток до соціальної мережі "В Контакті", електронний журнал "Вкурсі" 
  20. "Кращий блог" - teh-nomad.livejournal.com. Я спочатку не зрозумів чому саме цей блог отримав премію кращого блогу, але все виявилось просто - цей блог 1 в рейтингу блогів Яндекса)
  21. "Кращий блогер" - Анатолий Вассерман. Теж цілком логічно. Хто не знає Вассермана?) 
Окрім ЖЖ серед номінантів і багато twitter акаунтів, для яких організували декілька премій



Підсумки цього конкурсу кожен може зробити сам. Але я особисто можу сказати, що в Рунеті досі рулять ЖЖ-шки і велику роль починає відігравати twitter.

Постовий: Тут можна купити фотоаппарат кенон та аксесуари.