Сервіси статистики Facebook. Дізнайся скільки українців в тенетах Цукерберга!

Так склалось, що останнім часом з соціальних мереж я віддаю більшу перевагу Facebook. Чи то «В контакте» змінилось в гіршу сторону, чи просто він вже надоїв мені. Відповідно зараз отримую та аналізую багато цікавої інформації по Facebook. Особливо останнім часом тішить статистика, яка фіксує зростання популярності цієї соціальної мережі в Україні. І от сьогодні хочу розповісти про два простих інтернет-сервіси статистики Facebook.
Перший з них socialbakers.com. Розробники сервісу зовсім не скромні, бо називають його найбільшим статистичним порталом Facebook у світі. Сервіс спеціалізується на статистиці поширення Facebook по різноманітних країнах світу, по популярності сторінок і додатків Facebook і ще багато цікавих циферок. Статистики на socialbakers дійсно багато, аж розбігаються очі. Особливо тішить графік, шо є підтвердженням моїх слів про зростання популярності Facebook в Україні:

CheckFacebook.com - ще один статистичний сервіс Facebook, який заслуговує уваги. Автори проекту заявляють, що кожен день збирають відомості для маркетологів і дослідників, щоб показати як поширюється Facebook по всьому світу.
Сервіс надає статистику про популярність Facebook по країнах у вигляді карти світу. Достатньо обрати на карті країну, статистика якої вас цікавить і Ви отримаєте статистичні дані по ній. Даних не так багато, як у socailbakers, проте вони теж представлені у вигляді діаграмок.

Щодо України то обидва сервіси показують трохи різну статистику. Спочатку не міг зрозуміти чому, але згодом розібрався. Так socialbakers.com нарахував 1 091 940 зареєстрованих українців в Facebook, а CheckFacebook.com – 1 161 420. Але останній сервіс все-таки збирає дані щоденно. Крім цього він показує, що в України за останній тиждень найкращий приріст по кількості користувачів (+ 6,36% або +69480 людей) за тиждень. Тому, ящко врахувати, що socialbakers.com збирає статистику потижнево і мабуть ще не оновив дані, тоді все сходиться: 1091940+69480=1161420. Ось така цікава математика.
P.S. Доречі не забудьте додати власні сторінки блогів чи сайтів на socialbakers.com!

Постові: Якщо ви їдете у Київ, не забудьте зняти квартиры посуточно в Киеве дешево і доступно. А можливо навіть хтось захоче детский матрас купить в Киеве в магазині Немовлятко.