Рубрика "Рейтинги UA-нету". Найвідвідуваніші сайти в Україні на початок 2011року.

На початку цього року я вже писав про зміну дизайну блогу та підводив підсумки 2010 року. А тепер хочу повідомити своїх читачів про ще одну приємну новину. Поступово я планую структуризувати інформацію на блозі по рубриках.
І сьогодні я хочу започаткувати рубрику «Рейтинги UA-нету». В цій рубриці я буду публікувати власні щоквартальні рейтинги найвідвідуваніших сайтів України, а також інші цікаві рейтинги чи дослідження, що стосуються сфери UA-нету.
Коротко хочу нагадати, що alexa.com, дані якої я досліджую - дочірна компанія Amazon.com, яка збирає статистику про відвідуваність сайтів по всьому світу. Згідно алгоритму Alexa.com статистика найпопулярніших сайтів розраховується з допомогою поєднання середньодобової відвідуваності і переглядів за певний інтервал часу.
Отож сьогодні представляю вже традиційний топ-20 найвідвідуваніших сайтів в Україні станом на початок 2011 року (за даними alexa).
  1. http://google.com.ua – український сайт відомого пошуковика Google, який вже довгий час втримує лідируючу позицію і досі знаходиться поза конкуренцією в Україні.
  2. http://google.com – основний сайт Google, який втримав свою позицію попереду сайту «В Контакте». 
  3. http://vkontakte.ru – сайт досі на третій позиції, але я думаю все таки наступного разу він поверне собі 2-позицію мого рейтингу.
  4. http://mail.ru/ - досі не знайшов аргументованого пояснення такої високої позиції в рейтингу. Хоча проаналізувавши скриньки друзів та співробітників зустрів більше 10% таких, що розміщені на mail.ru
  5. http://www.youtube.com/. Аналізуючи положення цього сайту в жовтні 2010 року я задавав питання «Чи вплине поява української версії youtube на покращення позицій в рейтингу?». Все таки вплинула. Сайт Youtube піднявся в моєму рейтингу з 7 на 5 позицію!
  6. http://www.yandex.ua – як бачимо, велика рекламна компанія Яндекс восени 2010 року не принесла великого зросту аудиторії. Навпаки у моєму рейтингу Яндекс втратив позицію.
  7. http://www.yandex.ru – старшого брат yandex.ua не рекламували і свою позицію він не втратив :). Досі 7 місце.
  8. http://www.facebook.com. А тим часом Facebook і далі стрімко піднімається у рейтингу. Підйом з 10 на 8 місце! А чи знаєти ви, що українців на Facebook вже більше мільйона?
  9. http://wikipedia.org – моя улюблена бібліотека знань цього разу втратила позицію. Мабуть прохання засновників про пожертвування негативно вплинуло на відвідувачів сайту. Жартую, насправді потіснив Вікіпедію - великий Facebook!
  10. http://www.livejournal.com. Якщо минулого разу ЖЖ виграв одну позицію, то тепер він її втратив. Доречі я останнім часом активувався в своєму ЖЖ і бачу що багато друзів теж активно пишуть. Мабуть все-таки twitter, якому пророкували звання «вбивця ЖЖ» не виконає цю місію. Чесно кажучи мені також інколи мало 140 символів, щоб сказати щось вголос.
А в топ-10 найвідвідуваніших сайтів України за моєю версією цього разу не попали:
  • 11. http://odnoklassniki.ru 
  • 12. http://google.ru 
  • 13. http://ex.ua 
  • 14. http://rutracker.org 
  • 15. http://ucoz.ru 
  • 16. http://ukr.net 
  • 17. http://liveinternet.ru 
  • 18. http://blogger.com
  • 19. http://yahoo.com 
  • 20. http://i.ua
В цьому списку доречі є цікаві стрибки в позиціях деяких сайтів. Так «Одноклассники» з 14 місця підгнялись на 11, Ex.ua з 17 на 13, моя рідна платформа «Blogger » з 20 на 18. Також продовжує втрачати позиції ukr.net (-3). А поки ukr.net втрачає позиції  i.ua потрапляє вже у топ-20. Ще хочеться зазначити місце twitter, за яким я слідкую і за який вболіваю. Але, нажаль, цього разу він не піднявся вище свого 22 місця і не виправдив мій прогноз щодо попадання twitter в топ-20  найвідвідуваніших сайтів України.
Щодо прогнозів на наступний квартал, то, на мою думку, Rozetka.ua, яка зараз на 25 позиції підніметься в топ-20.

Постовий. Шукаєте  программы для nokia 5800? На цьому сайті є программы для нокиа 5800