Туризм і twitter. Практично, цікаво і ефективно!

Доброго дня читачам мого блогу. Цих вихідних мені вдалось побувати на TwiTerEvent, який я анонсував раніше. Короткий звіт про евент можна прочитати в моєму ЖЖ.
Але окрім моря позитивних вражень на TwiTerEvent я дізнався дуже багато цікавої інформації від доповідачів. Особливу  увагу привернула доповідь Івана Паламарчука «Twitурист». В ній автор розповідає як може допомогти twitter у туризмі і які корисні інтернет ресурси існують для тві-туриста. Тому якщо ви не байдужі до туризму чи просто обожнюєте twitter не програвте жодного рядка!
Насамперед приємно представити один з небагатьох українських сервісів для twitter - geosheep.co.ua, або як його в народі називають гео-овечка. Принцип сервісу досить простий. «Овечка» кожні 3 хвилини шукає в twitter спеціально написані "для неї" твіти. По цих спеціальних твітах можна отримувати інформації про мандрівників-твітерян: де побували, скільки кілометрів проїхали і де бували найчастіше. А ще на сайті є доступна та цікава статистична інформація і топ-рейтинги мандрівників.
А для користування сервісом вам достатньо додати повідомлення наступного формату:
  • [будь-який-текст] @gsheep [Назва місця]
  • [будь-який-текст] @gsheep [Назва місця]. [будь-який-текст]
  • [будь-який-текст] (@gsheep [Назва місця]) [будь-який-текст]
Приклад таких твітів: http://twitter.com/search/gsheep

Ще одна корисна річ, яка останнім часом активно розвивається в мережі інтернет – геотаргетинг. Кажучи простими слова - це визначення твіттів і тві-people по географічному знаходженню.
Прикладом реалізацій геотаргетингу є гугловський сервіс locafollow.com, що дозволяє вам швидко шукати акаунти twitter по будь-яких гео-локаціях, переглянути твіти які написані користувачами що територіально знаходяться поруч з вами, тощо. Але оскільки сервіс використовує Api-twitter то при пошуку користувача видається список лише з 64 акаунтів. Доречі Google переконує, що якщо сервіс набуде популярності, то це число вдасться збільшити.

Важливу роль в туризмі грає планування поїздки. Для цієї місії вам підійде сервіс twtTRIP.com. Він швидко допоможе знайти користувачів twitter, що відправляються в теж місце що і ви і навіть допоможе знайти людей що нададуть вам притулок! Окрім цього ви зможете познайомитись з користувачами twitter, які проживають саме так, куди ви мандруєте.
Окремо хочеться відзначити trendsmap.com - сервіс який допоможе дізнатися, а що ж відбувається в місті, в яке ви зібрались. Це інтернет-сервіс, який в режимі реального часу відображає на карті світу самі популярні хештеги. Так для прикладу можна сказати, що зараз у Москві на перших позиціях хештег #domodedovo. На сьогоднішній день в Україні сервіс відслідковує інформацію вже у 3 містах (Харків, Київ, Дніпропетровськ).

twaller.com – ще один корисний інтернет-ресурс, який відслідковує твіти на англійській мові у найбільших європейських містах. З його допомогою користувач зможе знайти цікаву інформацію згруповану по категоріях «Places to eat», «Entertainment», “Things to see”, “Weather”.

Сподіваюсь ці сервіси стануть вам в нагоді при плануванні подорожі, як по Україні так і в далекі краї. І я впевнений, ті хто їх вже використовує відчув весь смак використання twitter при плануванні туристичних мандрівок. А також нагадую, щоб не пропустити нові публікації блогу – підписуйтесь на RSS.

Постовий: Ви їдете в Японію? Дізнайтесь більше про Местоимения в японском языке